Menu

Numbers and facts

 

 

varieties and percentages:

red wine 78%:

30 % Zweigelt

19% Blaufränkisch

4% St. Laurent

5% Syrah

3% Pinot Noir

9% Merlot

8% Cabernet Sauvignon

white wine 22%:

7% Pinot Blanc

3% Sauvignon Blanc

9% Riesling

3% gemischter Satz Weiß

 

The most important vineyards:

Parndorfer Platte 15 %: Schafleiten, Reitacker

Wagram 50 %: Salzberg, Altenberg, Ungerberg, Goldberg, Satz

Heideboden 35 %: Edelgrund, Wiesäcker, Söllnerschranken, Hutweideäcker

 

 

 

Product line: 

White wine:

Pinot Blanc - Salzberg

Sauvignon Blanc

Pannobile Weiß – Salzberg

Red wine basic:

Rose

Neusiedlersee DAC

Zweigelt Heideboden

Blaufränkisch Heideboden

Zechun Heideboden

Red wine premium:

Pinot Noir – Schafleiten

Cabernet Sauvignon

Pannobile Rot

St. Laurent - Altenberg

Zweigelt - Altenberg

Merlot - Ungerberg

Blaufränkisch - Ungerberg

Syrah – Schafleiten

Sweet wine:

Riesling Auslese

Riesling Beerenauslese

Riesling Trockenbeerenauslese

 

Each year there are sweet quality wines (Prädikatsweine) which are determined by weather conditions from Auslese to ice wine. 

 

Special fillings:

ID – Limited Edition for Weinkistl Fürstauer and Kellervinothek Dafner

Vampirolo and White Vamp for Bergergut and Aviva

Rotherz for Eidenberger Alm

Special fillings for the food service industry and hotel sector:

Schloss Maria Loretto, Club Landskron, Gasthof Radler,

Restaurant Hubertushof, Gasthof Maurerwirt, Xandlstadl, Restaurant Thalhammer, etc.

 

 

Weingut Leitner, Weinflasche und Trauben